نشست آسیب شناسی کارآمدی دولت در جمهوری اسلامی ایران به همت قطب علمی دولت پژوهی برگزار شد.
برگزاری نشست آسیب شناسی کارآمدی دولت در جمهوری اسلامی ایران به همت قطب علمی دولت پژوهی
نشست آسیبشناسی کارآمدی دولت در جمهوری اسلامی ایران به همت قطب علمی دولت پژوهی جمعه 16 خردادماه با حضور دکتر احمد گلمحمدی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی به صورت آنلاین برگزار شد.
در این نشست دکتر گلمحمدی به آسیبشناسی کارآمدی دولت در جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
وی در ابتدا تعریفی برای کارآمدی دولت ارائه داد و گفت: البته تعریف کارآمدی دولت نیازمند تعریف دولت است بنابراین اگر بخواهیم دولت را تعریف کنیم میتوان گفت دولت نهاد مدعی اعمال انحصاری زور مشروع در قلمرو معین است. این نکته نباید فراموش شود که منظور از دولت به-معنای استیت (State) است نه حکومت یا قوه مجریه.
گلمحمدی ادامه داد: پس، دولت در اصل نهاد ضامن بقا و ارتقای زندگی اجتماعی با امنیت آفرینی از طریق ساماندهی اعمال زور است و یا به بیانی دیگر، دولت در اصل نهاد قانون ساز و قانونیان است.
این عضو هیئت علمی در تشریح آسیب شناسی کارآمدی دولت در ایران گفت: ناکارآمدی فزاینده دولت در ایران به معنای ناتوانی فزاینده دولت در جلوگیری از قانون¬گریزی یا ناپایبندی به قانون است. حال با فراگیری شتابان قانونگریزی و عادی شدن آن شاهد قانونگریزی روزانه تقریباً همه ایرانیان هستیم؛ اما با عقلانیترشدن قانونگریزی نظارهگر کاهش چشمگیر هزینههای قانونگریزی و افزایش هزینههای قانونمندی خواهیم بود.
دکترگلمحمدی تبیین ناکارآمدی فزاینده دولت در ایران را تلاش برای بیان چرایی این پدیده دانست و در پایان در خصوص راهکار تعدیل ناکارآمدی دولت در ایران گفت: لزوم بازتعریف امر سیاسی و بازتعریف ماهیت و اهمیت دولت بهعنوان نهاد و همچنین پذیرش رسمی تعریف مدرن از امر سیاسی بهعنوان یک امر مستقل با ویژگیهای خاص خود را شاید بتوان راه حلی برای این ناکارآمدی در نظر گرفت.
نظر شما :